Konference veřejné podpory 2014

 

Tisková zpráva z uskutečněné konference

 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uspořádá dne 18. června 2014 další ročník pravidelné konference o aktuálních otázkách veřejné podpory

 

Rozsáhlá modernizace pravidel veřejné podpory, kterou před dvěma lety Evropská komise zahájila, se blíží svému závěru. Od poloviny letošního roku vstoupí v účinnost poslední balíček důležitých předpisů, mezi nimi i dva nejvíce užívané tituly pro poskytování podpor v České republice – obecné nařízení o blokových výjimkách a nařízení o podpoře de minimis. Tato komplexní legislativní reforma přináší řadu důležitých změn a zásadním způsobem ovlivní poskytování podpor z národních a evropských zdrojů do konce roku 2020.

Úřad zve proto všechny zájemce z řad představitelů státní správy a samosprávy, advokátní sféry, specializovaných orgánů a odborné veřejnosti, kteří mají zájem získat nejaktuálnější informace v této oblasti a rádi by se v novém komplexním legislativním prostředí veřejné podpory zorientovali.

Účastníci konference budou mimo jiné seznámeni s novým rámcem pravidel podpor směřovaných do odvětví energetiky a na opatření výzkumu a vývoje. Velký prostor bude dále věnován představení změn v aplikaci nařízení o podpoře de minimis (podpoře malého rozsahu) a obecného nařízení o blokových výjimkách. Prezentovány budou již tradičně nejvýznamnější novinky v rozhodovací praxi orgánů Evropské unie, díky nimž se intepretace veřejné podpory neustále vyvíjí. Chybět nebudou také příspěvky zástupců Evropské komise a Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii v Bruselu.

Konference bude probíhat v českém jazyce.

 

Program konference  Program konference 

 

Bližší informace lze získat u asistentky I. místopředsedy ÚOHS Lucie Šolcové (lucie.solcova@compet.cz, tel. 542 167 235).

 

Z důvodu velkého zájmu byla bohužel registrace účastníků na konferenci z kapacitních důvodů ukončena.

Úřad předpokládá, že v reakci na velký zájem zopakuje konferenci na podzim letošního roku v podobném formátu. Pro bližší informace sledujte, prosím, internetové stránky Úřadu.

 

 

 

Fotogalerie

cs | en
+420 542 167 111 · posta@uohs.cz