Májová konference o veřejných zakázkách 2024

 

 
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pořádá dvoudenní konferenci o veřejných zakázkách
ve dnech 15. a 16. května 2024 v hotelu Continental v Brně.
 
!Kapacita konference již byla naplněna. Další místa se mohou uvolnit pouze v případě, že budou některé z registrací zrušeny. Více informací najdete v odkazu na registraci: https://form.jotform.com/240244482278357
 
 
 
Vzhledem ke každoročnímu velkému zájmu účastníků se letošní konference uskuteční v kongresových prostorách brněnského hotelu Continental, nikoliv, jak bývalo zvykem v sídle ÚOHS. Věříme, že tato změna nejenže umožní účast většího počtu zájemců o veřejné zadávání, ale přinese pro všechny zúčastněné také komfortnější prostředí.
 
Konferenci zahájí předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna a v prvním bloku na něj navážou místopředsedkyně ÚOHS Markéta Dlouhá a vrchní ředitelka Leona Gergelová Šteigrová z Ministerstva pro místní rozvoj informacemi o nejnovějším dění i budoucnosti veřejného zadávání.
O judikatuře a přístupu českých správních soudů k problematice veřejných zakázek bude následně diskutovat ředitel Mojmír Florian z ÚOHS se soudci Davidem Rausem (Krajský soud v Brně) a Petrem Mikešem (Nejvyšší správní soud). Problémy, které v současném systému zadávání veřejných zakázek spatřují dodavatelé, proberou v dalším panelu Tomáš Pfeffer ze sdružení INDOC, Martin Fridrich a Jan Mareček jako zástupci sektoru ICT a stavebnictví.
Závěrečná část prvního dne konference bude věnována zkušenostem z praxe kontrolních orgánů v podání vrchního ředitele Jiřího Fojtíka z Ministerstva financí a zástupců Centra pro regionální rozvoj. Paralelně bude probíhat také kulatý stůl se zástupci Odboru druhostupňového rozhodování ÚOHS, který bude věnován hodnocení nabídek na základě kvalitativních kritérií.
Konferenční program ve čtvrtek 16. května otevře prezentace na téma nejnovějšího dění na úrovni Evropské unie, které zprostředkují Vítězslava Fričová z Evropské komise a ředitelka Odboru druhostupňového rozhodování ÚOHS Iveta Pospíšilíková. Paralelně bude probíhat také kulatý stůl se zástupci první instance Úřadu, který se zaměří na problematiku stanovování předpokládané hodnoty veřejné zakázky.
Předposlední panel konference přinese rozmanitá témata jako bid rigging, finanční zdraví dodavatele a efektivní nákupy, která budou prezentovat advokátka Marcela Káňová (Rowan Legal), Jan Vašek (Nákupní klub) a Marcela Turčanová (APUEN Akadémia). Závěrečný bod programu pak bude věnován zkušenostem ze zadávací praxe, zejména pak problematice vendor lock-in (David Mareš, MT Legal) a změn kvalifikace a self-cleaningu dodavatele (zástupci ÚOHS).

cs | en
+420 542 167 111 · posta@uohs.cz