Svatomartinská konference 2023 - 8. a 9. listopadu 2023

 

SVMK2023

 

 

Další ročník Svatomartinské konference o novinkách v právu hospodářské soutěže a významné tržní síle se uskuteční 8. a 9. listopadu 2023 v prostorách Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Brně.

Účastníci konference se i letos mohou těšit na pravidelný souhrn z dění na českém i slovenském soutěžním úřadě, které zprostředkují předseda ÚOHS Petr Mlsna, místopředseda Kamil Nejezchleb a předseda Protimonopolného úradu SR Juraj Beňa. K nim se letos přidá i zástupce pobaltských států a samozřejmě nebude chybět ani představení nejnovějších aktivit Generálního ředitelství pro hospodářskou soutěž Evropské komise.

Speciální přednáška bude vyhrazena justici a jejímu pohledu na soutěžní problematiku a ujme se jí přímo předseda Nejvyššího správního soudu Karel Šimka.

Panely prvního dne budou věnovány hospodářské soutěži v oblasti sportu a přezkumu spojování soutěžitelů. O sportovní problematice budou hovořit Petra Košťálová z ÚOHS, Anna Głogowská z polského soutěžního úřadu, advokát Jan Kupčík a akademik Michal Petr z Univerzity Palackého v Olomouci. Panel ke spojování soutěžitelů povede Martin Vitula z ÚOHS a své pohledy na tuto celosvětově aktuální problematiku představí Judit Buránszki z maďarského soutěžního úřadu a advokáti Robert Neruda a Petr Zákoucký.

Druhý den konference bude zahájen diskuzí o prvním roce zkušeností s druhou velkou novelou zákona o významné tržní síle. V rámci panelu vystoupí místopředseda Úřadu Petr Solský, advokáti Jiří Brož a Pavel Dejl a zástupkyně chorvatského soutěžního úřadu Marijana Mutavdžić a Nikolina Radanović.

Konferenci zakončí tradiční paralelní workshopy na aktuální témata, kterými tentokrát bude novela soutěžního zákona a praktické otázky týkající se služeb v potravinovém řetězci.

  

Program Svatomartinské konference 2023 Program Svatomartinské konference 2023 214 KB

Představení přednášejících a jejich prezentace

 

9. 11. 2023 Svatomartinská konference 2023 přinesla živé diskuze o změnách ve fúzích a o navýšení pokut za kartelové dohody

9. 11. 2023 Dalším držitelem medaile za přínos hospodářské soutěži je akadečmik Michal Petr. Úřad ocenil také nejlepší soutěžní diplomovou práci

8. 11. 2023 Svatomartinská konference 2023 - zahajovací projev předsedy ÚOHS Petra Mlsny

27. 9. 2023 Registrace na Svatomartinskou konferenci 2023 již byla zahájena

21. 9. 2023 Letošní Svatomartinská konference zve na čerstvé novinky ze soutěže a tržní síly, fúzí i sportu

30. 6. 2023 Save the Date: Svatomartinská konference 2023 proběhne ve dnech 8. a 9. listopadu 

 

Fotogalerie

cs | en
+420 542 167 111 · posta@uohs.cz