číslo jednací: VP/S045/03-160

Instance I.
Věc Projekt ochrany vod povodí řeky Dyje (program ISPA)
Účastníci
  1. MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
  2. více příjemců nebo program
Typ správního řízení Veřejná podpora
Typ rozhodnutí zastaveno
Rok 2003
Datum nabytí právní moci 18. 7. 2003
Dokumenty file icon pis13842.pdf 84 KB

Č.j.: VP/S 45/03-160 V Brně dne 19. června 2003

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v řízení zahájeném dne 31.3. 2003 na základě žádosti České republiky - Ministerstva životního prostředí ČR, č.j. M/100 209/03, podle § 6 odst. 1 zákona č. 59/2000 Sb., o veřejné podpoře, ve spojení s § 18 odst. 1 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád), v platném znění, ve věci povolení výjimky ze zákazu veřejné podpory podle § 2 zákona č. 59/2000 Sb., o veřejné podpoře, rozhodl takto:

Řízení o povolení výjimky ze zákazu veřejné podpory pro program podpory s názvem "Projekt ochrany vod povodí řeky Dyje - program ISPA" ve formě přímého poskytnutí finančních prostředků ve výši … Kč dle § 6 odst. 4 písm. a) zákona č. 59/2000 Sb., o veřejné podpoře,

s e z a s t a v u j e.

Odůvodnění:

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (dále jen "Úřad") obdržel dne 31.3. 2003 žádost o povolení výjimky (dále jen "žádost") podle § 6 odst. 1 zákona č. 59/2000 Sb., o veřejné podpoře (dále jen "zákon o veřejné podpoře"), kterou podala Česká republika - Ministerstvo životního prostředí ČR dopisem, č.j. M/100 209/03

I. Podklady pro rozhodnutí

Při posuzování žádosti vycházel Úřad z následujících podkladů :

  1. žádosti o povolení výjimky podle § 6 odst. 1 zákona o veřejné podpoře

  2. odborného posudku OIF MŽP č.j. 365/940/03

  3. Směrnice MŽP o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí České republiky (dále jen SFŽP ČR) pro spolufinancování programu ISPA, pro přípravu dokumentace projektu ISPA a zpracování dokumentace na výběrové řízení a provedení výběrového řízení projektu programu ISPA a Příloh k této Směrnici.

  4. Rozhodnutí č. 00203103 o poskytnutí finančních prostředků ze SFŽP ČR ze dne 26.3.2003

  5. souhrnného stanoviska k žádosti o podporu z Fondu reg.č. 00203103

  6. dokumentu Projekt Dyje - Popis systému "Prohlášení konečného příjemce pomoci o zajištění spolufinancování projektu ISPA Ochrana vod povodí řeky Dyje

  7. dopisu společnosti Svaz VKMO, s.r.o. ze dne 19.5.2003 ve věci poskytnutí podkladů pro Úřad pro ochranu hospodářské soutěže - dopis č.j. 31/ZV/SFŽP/03

  8. kopie výpisu z obchodního rejstříku společnosti Svaz VKMO, s.r.o.

  9. Mandátních smluv uzavřených mezi společností Svaz VKMO, s.r.o. a Svazkem vodovodů a kanalizací měst a obcí se sídlem v Boskovicích, svazkem vodovodů a kanalizací Žďársko, Svazkem obcí pro vodovody a kanalizace Šlapanicko a Vodovody a kanalizacemi, zájmovým sdružením právnických osob - svazkem obcí se sídlem v Třebíči

  10. výroční zprávy společnosti VAS, a.s. za rok 2001

II. Údaje získané z žádosti o povolení výjimky:

  • poskytovatelem podpory je Česká republika - Ministerstvo životního prostředí ČR

  • ministerstvem a administrativním orgánem odpovědným za poskytnutí podpory jsou Ministerstvo životního prostředí ČR a Státní fond životního prostředí ČR

  • názvem programu veřejné podpory je "Projekt ochrany vod povodí řeky Dyje"

  • základem pro poskytnutí podpory je Rozhodnutí ministra životního prostředí č.00203103 o poskytnutí finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR

  • nejedná se o nový program podpory, žádný program nebyl tímto programem podpory nahrazen

  • druhem programu podpory je Program ISPA čl.1 bod 3

  • jedná se o horizontální podporu v oblasti životního prostředí

  • jedná se o regionální podporu v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina

  • míra podpory jako podílu výše veřejné podpory k nákladům činí 5% celkové dotace

  • formou podpory je přímé poskytnutí finančních prostředků

  • jedná se o nenávratnou podporu

  • veřejná podpory je poskytována ze Státního fondu životního prostředí, vedle této je poskytována dotace z programu ISPA

  • program podpory bude trvat 3 roky

  • výše podpory bude činit …Kč

III. Vymezení účastníka řízení

Jediným účastníkem řízení o povolení výjimky je v souladu s § 3 písm. c) ve spojení s § 6 odst. 1 zákona o veřejné podpoře Česká republika - Ministerstvo životního prostředí ČR.

IV. Popis podpory

Cílem projektu je výstavba či rekonstrukce celkem 8 čističek odpadních vod a 9 kanalizačních sítí v krajích Vysočina a Jihomoravském. Projekt je časově koncipován na dobu 3 let a nebude prodloužen. Konečnými příjemci podpory budou 4 svazky měst a obcí v uvedených regionech (svazky Blansko, Šlapanicko, Třebíč, Žďársko). Svazky by každý samostatně nedosáhly velikosti nutné pro to, aby jim mohla být poskytnuta dotace v rámci programu ISPA, z tohoto důvodu jsou sdruženy do společnosti Svaz VKMO s.r.o. (Svaz vodovodů a kanalizací měst a obcí), který je svazky obcí 100% vlastněn. Svaz VKMO, s.r.o. je ve vztahu k Evropské Unii předkladatelem projektu, zpracovatelem některých částí dokumentace související s projektem, managerem projektu a smluvním partnerem pro supervizora projektu.

Celkové uznatelné předpokládané investiční náklady projektu činí … EUR, způsob financování projektu je zajištěno tak, že z fondu EU ISPA bude dotováno 68% nákladů projektu, ze SFŽP 5% a zbylých 27% nákladů projektu uhradí Svaz měst a obcí ve spolupráci s městy a obcemi. Dotace na projekt bude poskytnuta v souladu se Směrnicí Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR pro spolufinancování programu ISPA, pro přípravu dokumentace projektu ISPA a zpracování dokumentace na výběrové řízení a provedení výběrového řízení projektu programu ISPA a Příloh k této Směrnici.

V. Právní analýza

V § 1 odst. 1 zákona o veřejné podpoře je stanoveno, že tento zákon upravuje postup při posuzování slučitelnosti veřejné podpory se závazky vyplývajícími z Evropské dohody (Sdělení č. 7/1995 Sb., o sjednání Evropské dohody zakládající přidružení mezi Evropskými společenstvími a jejich členskými státy na straně jedné a Českou republikou na straně druhé, dále jen "Evropská dohoda"). Čl. 64 odst. 1 bod (iii) Evropské dohody stanoví, že neslučitelná s řádným působením této dohody, v míře, jíž může být dotčen obchod mezi Českou republikou a Společenstvím, je jakákoliv veřejná podpora, která narušuje soutěž nebo hrozí jejím narušením v důsledku zvýhodňování některých podnikatelských jednotek nebo výroby určitého zboží.

Úřad v řízení o povolení výjimky podle § 6 zákona o veřejné podpoře při posuzování otázky, zda se jedná o veřejnou podporu či nikoliv, vychází z definičních znaků zakázané veřejné podpory, stanovených v § 2 odst. 1 zákona o veřejné podpoře.

V § 2 odst. 1 zákona o veřejné podpoře je stanoveno, že veřejná podpora poskytovaná způsobem narušujícím nebo hrozícím narušení soutěže tím, že zvýhodňuje určité podnikání nebo odvětví výroby, v míře, jíž může být dotčen obchod mezi Českou republikou a členskými státy Evropské Unie, je neslučitelná se závazky České republiky vyplývajícími z Evropské dohody a je zakázána. Vzhledem k tomu, že konečnými příjemci podpory budou svazy měst a obcí a podpora je vázána výhradně na rekonstrukci a výstavbu čističek odpadních vod a kanalizačních sítí obcí, které podporu obdrží, nejedná se v tomto případě o investici, jejíž důsledky přesahují hranice České republiky. Vzhledem k výše uvedenému nemůže být tedy dotčen obchod mezi Českou republikou a členskými státy Evropské unie, a proto, že koneční příjemci nejsou podnikatelskými subjekty, nehrozí ani narušení hospodářské soutěže.

V § 3 písm. a) zákona o veřejné podpoře je stanoveno, že veřejnou podporou se rozumí jakákoliv forma podpory, včetně programů veřejné podpory nebo výhod zvýhodňujících podnikání nebo odvětví výroby poskytovaná Českou republikou, ministerstvem, jiným správním orgánem, orgánem samosprávy nebo poskytovaná z veřejných prostředků. Podle § 3 písm. b) zákona o veřejné podpoře patří mezi veřejné prostředky také prostředky státních fondů.

Vzhledem k tomu, že se sice jedná o výhodu ve formě přímého poskytnutí finančních prostředků poskytnutou z rozpočtu Státního fondu životního prostředí ČR - rozpočtové organizace Ministerstva životního prostředí, ale konečnými příjemci této podpory jsou svazky obcí a měst, které poskytnutou dotaci použijí na výstavbu a rekonstrukci čističek odpadních vod a kanalizačních sítí, dotace tedy není určena podnikatelskému subjektu, nehrozí narušení hospodářské soutěže v míře, která by mohla narušit obchod mezi Českou republikou a členskými státy Evropské unie a nejedná se tedy o zakázanou veřejnou podporu ve smyslu §2 odst.1 zákona č.59/2000 Sb.

Vzhledem k výše uvedenému bylo rozhodnuto o zastavení řízení z důvodu uvedeného v § 6 odst. 4 písm. a) zákona o veřejné podpoře.

VI. Závěr

Dne 12. 6. 2003 byl účastník řízení vyrozuměn o možnosti vyjádřit se k podkladům pro rozhodnutí, případně navrhnout jejich doplnění. Tohoto práva účastník řízení ve stanovené lhůtě nevyužil.

Poučení o odvolání:

Proti tomuto rozhodnutí lze do 15 dnů ode dne jeho doručení podat rozklad k předsedovi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, a to prostřednictvím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže - odboru veřejné podpory v Brně, Joštova 8. Včas podaný rozklad má odkladný účinek.

Mgr. Kamil Rudolecký

ředitel odboru veřejná podpora

Vážený pan

RNDr. Libor Ambrozek

ministr životního prostředí

Ministerstvo životního prostředí ČR

Vršovická 65

100 10 Praha 10

vyhledávání ve sbírkách rozhodnutí

cs | en
+420 542 167 111 · posta@uohs.cz