Veřejná podpora: v poločase modernizace

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uspořádá 16. října 2013 ve svém sídle v Brně pravidelnou konferenci v oblasti veřejné podpory.

 

Oproti předchozím ročníkům byl termín konference přesunut z jara na podzim tak, aby posluchačům mohly být prezentovány nejaktuálnější informace o průběhu modernizace pravidel pro poskytování veřejné podpory. Modernizace pravidel veřejné podpory nyní probíhá a během podzimu by již měla být známa některá finální a další předběžná znění nejdůležitějších nových předpisů. Informace o revidovaných předpisech tedy budou hlavním tématem konference, která letos nese podtitul „V poločase modernizace“.

 

Účastníci budou seznámeni s novými procedurálními požadavky na provádění notifikací podpory k Evropské komisi, dále budou informováni o revidovaných blokových výjimkách a připravovaných nových pravidlech pro podpory v oblasti životního prostředí a výzkumu a vývoje. Kromě aktuálních informací o modernizaci se program dotkne i dalších aktuálních témat souvisejících s problematikou veřejné podpory, např. otázek souvisejících s poskytováním podpor malého rozsahu. Představeny budou rovněž významné případy České republiky, které byly v poslední době před Evropskou komisí řešeny a které mohou být velmi přínosné v rámci výkladové praxe. Chybět nebude ani přehled nejdůležitějších novinek v rozhodovací praxi Komise a soudních dvorů, které jsou vedle modernizovaných předpisů rovněž klíčovým nástrojem výkladu pravidel.

 

Program konference Program konference 188 KB

 

Registrace účastníků

 

Konference bude probíhat v českém jazyce.

 

Bližší údaje lze získat u asistentky I. místopředsedy ÚOHS Lucie Šolcové (lucie.solcova@compet.cz, tel. 542 167 235).

Fotogalerie

cs | en
+420 542 167 111 · posta@uohs.cz