číslo jednací: 29027/2021/873/MWi
spisová značka: S0312/2021

Instance I.
Věc Spojení soutěžitelů Global Repair Centres, s. r. o. / AUTONOVA BRNO, s. r. o.
Účastníci
  1. Global Repair Centres, s. r. o.
  2. AUTONOVA BRNO, s. r. o.
Typ správního řízení Spojování soutěžitelů (fúze)
Typ rozhodnutí povoleno
Rok 2021
Datum nabytí právní moci 30. 8. 2021
Dokumenty file icon 2021_S0312.pdf 386 KB

 

Spisová značka:  ÚOHS-S0312/2021/KS

Číslo jednací:      ÚOHS-29027/2021/873/MWi

 

Brno 27. 08. 2021

 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení sp. zn. ÚOHS-S0312/2021/KS, zahájeném dne 31. 7. 2021 podle § 44 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, a § 15 zákona č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže), ve znění pozdějších předpisů, v souladu s § 21 odst. 1 téhož zákona, na základě návrhu účastníka řízení, společnosti Global Repair Centres, s.r.o., se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Palackého třída 1908, IČO 09925953, zastoupeného Mgr. Jaromírem Kalužíkem, LL.M., advokátem, se sídlem Praha 1, Na Příkopě 15, na povolení spojení soutěžitelů ve smyslu § 12 a násl. téhož zákona, vydává v souladu s § 67 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, toto

 

rozhodnutí:

 

Spojení soutěžitelů Global Repair Centres, s.r.o., se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Palackého třída 1908, IČO 09925953, na straně jedné, a AUTONOVA BRNO s.r.o., se sídlem Brno, Trnitá, Masná 418/20, IČO 46960341, na straně druhé, ke kterému má dojít podle § 12 odst. 2 zákona č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže), ve znění pozdějších předpisů, na základě „Smlouvy o převodu podílů ve společnosti AUTONOVA BRNO s.r.o.“, uzavřené dne 23. 7. 2021 mezi E. F., V. K., M. L., a J. T., jako převodci, a společností Global Repair Centres, s.r.o., jako nabyvatelem, v jejímž důsledku má společnost Global Repair Centres, s.r.o., získat obchodní podíl představující 100 % na základním kapitálu a hlasovacích právech ve společnosti AUTONOVA BRNO s.r.o., a tím i možnost tuto společnost výlučně kontrolovat, se podle § 16 odst. 2 téhož zákona

 

POVOLUJE.

 

Odůvodnění

 

1.             Předmětné správní řízení bylo zahájeno dne 31. 7. 2021. Skutečnost, že se Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (dále jen „Úřad“) spojením zabývá, byla v souladu s § 16 odst. 1 zákona č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže), ve znění pozdějších předpisů (dále též „zákon“), zveřejněna dne 2. 8. 2021 na internetových stránkách Úřadu a dne 4. 8. 2021 v Obchodním věstníku č. OV05142598. Ve stanovené lhůtě 5 dnů pro podání případných připomínek a ani později Úřad žádnou námitku k uvedené transakci neobdržel.

2.             Při posuzování navrhované transakce vycházel Úřad zejména z návrhu na povolení spojení, dotazníku k povolení spojení, listiny zakládající posuzované spojení, výpisů z obchodního rejstříku, výročních zpráv, jakož i dalších všeobecně známých skutečností týkajících se spojujících se soutěžitelů a spojením dotčených oblastí. Úřad dále vycházel ze své předcházející rozhodovací praxe ve spojením dotčených oblastech.

I. Notifikační podmínky

3.             K posuzovanému spojení soutěžitelů má dojít v souladu s § 12 odst. 2 zákona, na základě „Smlouvy o převodu podílů ve společnosti AUTONOVA BRNO s.r.o.“, uzavřené dne 23. 7. 2021 mezi E. F., V. K., M. L., a J. T., jako převodci, a společností Global Repair Centres, s.r.o., se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Palackého třída 1908, IČO 09925953 (dále jen „Global Repair Centres“), jako nabyvatelem, v jejímž důsledku má společnost Global Repair Centres získat obchodní podíl představující 100 % na základním kapitálu a hlasovacích právech ve společnosti AUTONOVA BRNO s.r.o., se sídlem Brno, Trnitá, Masná 418/20, IČO 46960341 (dále jen „AUTONOVA BRNO“), a tím i možnost tuto společnost výlučně kontrolovat. 

4.             Posuzovaná transakce tak představuje spojení soutěžitelů ve smyslu § 12 odst. 2 zákona, neboť podle tohoto ustanovení se za spojení soutěžitelů považuje rovněž situace, kdy jeden nebo více podnikatelů anebo jedna nebo více osob, které nejsou podnikateli, ale kontrolují alespoň jednoho soutěžitele, získá možnost přímo či nepřímo kontrolovat jiného soutěžitele nebo jeho část, zejména nabytím účastnických cenných papírů, obchodních nebo členských podílů anebo smlouvou nebo jinými způsoby, které jim umožňují takového soutěžitele nebo jeho část kontrolovat.

5.             Dále se Úřad zabýval otázkou, zda předmětné spojení splňuje také druhé notifikační kritérium, stanovené v § 13 zákona. Vzhledem k tomu, že celkový čistý obrat všech spojujících se soutěžitelů dosažený za poslední účetní období na trhu České republiky je vyšší než 1,5 miliardy Kč a alespoň dva ze spojujících se soutěžitelů dosáhli každý za poslední účetní období na trhu České republiky čistého obratu vyššího než 250 milionů Kč, je notifikační podmínka stanovená v § 13 písm. a) zákona splněna, a spojení soutěžitelů tak podléhá povolení Úřadu.

II. Charakteristika spojujících se soutěžitelů

6.             Společnost Global Repair Centres byla založena v roce 2021 a v současnosti nevykonává žádnou činnost. Tato společnost je kontrolována společností Global Expert, s.r.o., která je součástí podnikatelské skupiny VIENNA INSURANCE GROUP, v jejímž čele stojí společnost VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe, se sídlem v Rakouské republice (dále jen „Skupina VIG“).

7.             Skupina VIG působí především na území střední a východní Evropy. Na území České republiky je Skupina VIG aktivní prostřednictvím řady společností zejména v oblastech poskytování služeb pojištění a zajištění (prostřednictvím společností Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, a Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group), zprostředkování a poradenství v životním a neživotním pojištění (KAPITOL, a.s., a Bohemia Servis Finance a.s.), likvidace pojistných událostí (Global Expert, s.r.o.), zprostředkování poskytování spotřebitelských úvěrů (Bohemia Servis Finance a.s., ČPP Servis, s.r.o., a KAPITOL, a.s.) a poskytování asistenčních služeb (GLOBAL ASSISTANCE a.s.). Dalšími segmenty působnosti této podnikatelské skupiny jsou například poskytování software a poradenství v oblasti hardware a software (AIS Servis, s.r.o., a Pražská softwarová s.r.o.), provoz hotelových zařízení (HOTELY SRNÍ, a.s.) nebo lázeňství (Sanatorium Astoria a.s.).

8.             Společnost AUTONOVA BRNO působína území České republiky zejména v oblastech maloobchodního prodeje nových osobních vozidel (zn. Škoda) a motocyklů včetně elektrických motocyklů (zn. KTM, GASGAS, Energica, Super Soco), prodeje ojetých osobních a lehkých užitkových vozidel, poskytování servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla a motocykly, maloobchodního i velkoobchodního prodeje náhradních dílů pro osobní automobily, lehká užitková vozidla a motocykly, zprostředkování poskytování spotřebitelského úvěru na pořízení osobních vozidel a motocyklů a zprostředkování pojištění motorových vozidel.

III. Dopady spojení

9.             Za účelem zjištění, zda navrhované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, zejména proto, že by jím vzniklo nebo bylo posíleno dominantní postavení spojujících se soutěžitelů nebo některého z nich, Úřad vymezuje relevantní trh, kterým je v souladu s § 2 odst. 2 zákona trh zboží, které je z hlediska jeho charakteristiky, ceny a zamýšleného použití shodné, porovnatelné nebo vzájemně zastupitelné, a to na území, na němž jsou soutěžní podmínky dostatečně homogenní a zřetelně odlišitelné od sousedících území.

10.         Při vymezování relevantních trhů v jednotlivých případech spojení soutěžitelů, k nimž dochází podle § 12 odst. 2 zákona, se Úřad zaměřuje na činnosti, které na území České republiky provozuje nabývaný soutěžitel, a z nich pak zejména na ty, které se zároveň překrývají s činnostmi navrhovatele či na ně vertikálně navazují nebo jim předcházejí.

11.         Společnost AUTONOVA BRNO je činná zejména v oblasti maloobchodního prodeje osobních automobilů, lehkých užitkových vozidel a motocyklů, přičemž prodává vozidla jak nová (osobní vozidla a motocykly), tak ojetá (osobní vozidla, lehká užitková vozidla a motocykly). Společnost AUTONOVA BRNO se současně zabývá poskytováním autorizovaných servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla značek Škoda a Volkswagen, neautorizovaných servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla a servisních služeb pro motocykly. Další činností společnosti AUTONOVA BRNO je maloobchodní i velkoobchodní prodej náhradních dílů pro automobily a motocykly, a to včetně originálních náhradních dílů pro automobily značek Škoda a Volkswagen a originálních náhradních dílů pro motocykly značek KTM a GASGAS. Společnost AUTONOVA BRNO je aktivní také v oblasti zprostředkování poskytování spotřebitelských úvěrů na pořízení osobních vozidel a motocyklů a v oblasti zprostředkování prodeje produktů neživotního pojištění, konkrétně pojištění odpovědnosti za újmu vyplývající z provozu pozemního motorového a jeho přípojného vozidla (dále jen „povinné ručení“) a pojištění škod na pozemních dopravních prostředcích jiných než drážních vozidlech (dále jen „havarijní pojištění“). Společnost AUTONOVA BRNO vykonává veškerou svou činnost pouze na území České republiky, a to ze svého sídla v Brně.

12.         Skupina VIG působí na území České republiky především v oblasti pojištění a zajištění, zprostředkování prodeje pojištění, likvidace pojistných událostí, poskytování asistenčních služeb a zprostředkování poskytování spotřebitelských úvěrů.[1] Jak je patrné z výše uvedené charakteristiky spojujících se soutěžitelů, Skupina VIG je na území České republiky činná i v dalších oblastech, ty však s činnostmi nabývané společnosti AUTONOVA BRNO nijak nesouvisí, proto se jimi Úřad v rozhodnutí dále nezabýval.

13.         S ohledem na výše uvedené lze konstatovat, že činnosti spojujících se soutěžitelů se překrývají v oblastech zprostředkování prodeje pojištění a zprostředkování poskytování spotřebitelských úvěrů. Současně lze konstatovat, že některé činnosti spojujících se soutěžitelů na sebe vertikálně navazují, protože Skupina VIG prodává v České republice pojištění, a to včetně povinného ručení a havarijního pojištění, jehož prodej zprostředkovává společnost AUTONOVA BRNO. Rovněž pak činnosti poskytování asistenčních služeb, jež nabízí Skupina VIG, a poskytování služeb servisu motorových vozidel společností AUTONOVA BRNO spolu úzce souvisí. Ostatní činnosti nabývaného soutěžitele mají k aktivitám Skupiny VIG ryze konglomerátní charakter.

14.         Oblast prodeje produktů pojištění byla v předchozí rozhodovací praxi Úřadu[2] obvykle členěna na prodej i) životního pojištění a ii) neživotního pojištění. Současně bylo v předmětných rozhodnutích Úřadu naznačeno, že relevantní trhy v suboblastech prodeje životního a neživotního pojištění mohou být z hlediska produktového dále členěny dle jednotlivých typů pojištění. V této souvislosti Úřad konstatuje, že v rámci životního pojištění může být rozlišováno zejména mezi pojištěním pro případ smrti nebo dožití, pojištěním důchodu nebo pojištěním prostředků na výživu dětí. Neživotní pojištění pak zahrnuje mimo jiné úrazové pojištění, pojištění nemoci, pojištění škod na majetku proti živlům, pojištění odpovědnosti za škodu, finančních ztrát, cestovní pojištění, povinné ručení, havarijní pojištění apod.

15.         Skupina VIG nabízí klientům řadu pojistných produktů v segmentu životního i neživotního pojištění, a to včetně povinného ručení a havarijního pojištění, což jsou jediné pojišťovací produkty, jejichž prodej zprostředkovává společnost AUTONOVA BRNO.

16.         S ohledem na skutečnost, že činnosti spojujících se soutěžitelů se v oblasti prodeje pojišťovacích produktů nepřekrývají, vertikálně na sebe navazují pouze v rámci prodeje a zprostředkování prodeje povinného ručení a havarijního pojištění a že posuzovaná transakce nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže, Úřad ponechal otázku vymezení věcných relevantních trhů v oblasti pojišťovnictví otevřenou, přičemž dopady posuzovaného spojení soutěžitelů hodnotil, jak v suboblasti prodeje neživotního pojištění, tak i v jejích segmentech povinného ručení a havarijního pojištění.

17.         Z pohledu geografického vymezení relevantního trhu je možné konstatovat, že pojišťovny nabízí své produkty za srovnatelných podmínek na území celé České republiky, proto by bylo možné vymezit geografický relevantní trh územím celé České republiky.

18.         Podíl Skupiny VIG v oblasti prodeje neživotního pojištění na území České republiky v roce 2020 činil [25-35] %. V segmentu prodeje povinného ručení na území České republiky představoval podíl Skupiny VIG v roce 2020 přibližně [25-35] % a v segmentu prodeje havarijního pojištění dosáhla Skupina VIG v roce 2020 na území České republiky podílu cca [25-35] %.

19.         V rámci zprostředkování prodeje pojišťovacích produktů oba spojující se soutěžitelé působí jako zprostředkovatelé prodeje pojišťovacích produktů povinného ručení a havarijního pojištění, Skupina VIG pak zprostředkovává prodej vícero typů pojištění. Bez ohledu na to, zda by byl relevantní trh vymezen jako zprostředkování prodeje produktů neživotního pojištění, či zprostředkování prodeje povinného ručení a havarijního pojištění, společný podíl spojujících se stran nebude přesahovat [0-5] %, přičemž nárůst podílu Skupiny VIG v důsledku realizace posuzované transakce se bude pohybovat maximálně [ … OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ … ] [0-5]  procenta.

20.         S ohledem na marginální postavení společnosti AUTONOVA BRNO v oblasti zprostředkování prodeje produktů neživotního pojištění, i jejích segmentech zprostředkování prodeje produktů povinného ručení i havarijního pojištění na území České republiky, posuzované spojení soutěžitelů nepřinese podstatné změny, a to ani v důsledku horizontálního překrytí aktivit spojujících se stran, ani v důsledku jejich vertikálních návazností, a proto nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

21.         Skupina VIG je dále aktivní v oblasti poskytování asistenčních služeb, které úzce souvisí s činností nabývané společnosti v oblasti poskytování servisních služeb pro motorová vozidla. K tomu lze konstatovat, že výběr servisu, kam má být poškozené vozidlo odtaženo, resp. kde má být opraveno, je na rozhodnutí zákazníka. V případě, že zákazník nemá vybraný servis, asistenční služba mu ho doporučí, přičemž zde hraje roli jak existence smluvních vztahů asistenční služby, tak vzdálenost do nejbližšího servisu.

22.         Asistenční služby jsou obvykle vázány na určitý pojišťovací produkt a umožňují klientům pojišťoven v případě vzniku pojistné události využít bezprostřední pomoc či asistenci v nouzové situaci. Asistenční služby je možné, s přihlédnutím k předchozí rozhodovací praxi Úřadu, dále dělit podle typu služby na i) technickou asistenci pro motorová vozidla, ii) technickou asistenci pro domácnosti, iii) zdravotní asistenci a iv) právní asistenci.[3] S ohledem na skutečnost, že z předmětných typů asistenčních služeb s činností nabývané společnosti souvisí pouze poskytování technické asistence pro motorová vozidla, zabýval se Úřad v rámci hodnocení dopadů předmětného spojení pouze tímto segmentem asistenčních služeb s tím, že ale nevymezil věcný relevantní trh s konečnou platností, neboť posuzované spojení soutěžitelů nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže při jakémkoli vymezení věcného relevantního trhu.

23.         Stejně jako vymezením věcného relevantního trhu se Úřad ve své dřívější rozhodovací praxi zabýval také geografickým vymezením relevantního trhu v oblasti poskytování asistenčních služeb a konstatoval, že s ohledem na skutečnost, že odběratelem asistenčních služeb jsou zejména pojišťovny nabízející své produkty na celém území České republiky, by bylo možné vymezit geografický relevantní trh jako národní.[4] Nicméně s ohledem na skutečnost, že nabývaná společnost poskytuje služby oprav a údržby motorových vozidel pouze ze své provozovny nacházející se v Brně, posuzoval Úřad postavení spojujících se soutěžitelů nejen ve vztahu k České republice, ale i ve vztahu k území Jihomoravského kraje. Nicméně i z hlediska geografického Úřad nevymezil relevantní trh pro segment technické asistence pro motorová vozidla s konečnou platností, neboť posuzované spojení soutěžitelů nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

24.         Skupina VIG dosáhla v roce 2020 v oblasti poskytování asistenčních služeb na území České republiky i na území Jihomoravského kraje podílu cca [15-25] %, v segmentu technické asistence pro motorová vozidla na území České republiky i Jihomoravského kraje v roce 2020 činil její podíl přibližně [15-25] %.

25.         Jak již bylo zmíněno, společnost AUTONOVA BRNO nepůsobí v oblasti poskytování asistenčních služeb, avšak je aktivní v oblasti úzce související, tedy v oblasti poskytování servisních služeb motorovým vozidlům. Společnost AUTONOVA BRNO poskytuje ve své provozovně zejména autorizované servisní služby pro osobní a lehká užitková vozidla zn. Škoda a Volkswagen, neautorizované servisní služby pro osobní a lehká užitková vozidla a servisní služby pro motocykly. V této oblasti není aktivní Skupina VIG.

26.         Také servisní služby pro motorová vozidla by bylo možné dle předchozí rozhodovací praxe Úřadu dále členit, a to například na servis záruční (tj. servis, při němž je v podstatné míře využíváno služeb pouze autorizovaných opravců motorových vozidel konkrétních značek), a pozáruční, dle značek automobilů, na něž je poskytování servisních oprav zaměřeno atd.[5] Z geografického hlediska by bylo možné uvažovat o členění na kraje či okresy v závislosti na dojezdové vzdálenosti, kterou jsou zákazníci ochotni překonat pro zajištění opravy svého vozidla. Jak v případě věcného, tak v případě geografického relevantního trhu bylo však pro účely tohoto rozhodnutí možné ponechat konečné vymezení relevantního trhu otevřené, neboť činnosti spojujících se stran se nepřekrývají a ani v tomto případě posuzované spojení soutěžitelů nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

27.         Podíl společnosti AUTONOVA BRNO v roce 2020 na území Jihomoravského kraje v oblasti poskytování servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla nedosahoval ani [0-5] %. V suboblasti autorizovaných servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla zn. Škoda nepřevyšoval v témže roce podíl společnosti AUTONOVA BRNO na území Jihomoravského kraje [5-15] %, v suboblasti autorizovaných servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla zn. Volkswagen byl na území Jihomoravského kraje v roce 2020 podíl nabývané společnosti nižší než [0-5] %. V suboblasti neautorizovaných servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla a i servisních služeb pro motocykly činil podíl společnosti AUTONOVA BRNO na území Jihomoravského kraje ve stejném roce méně než [0-5] %.

28.         S ohledem na skutečnost, že podíly Skupiny VIG v segmentu technické asistence pro motorová vozidla a společnosti AUTONOVA BRNO v oblasti poskytování servisních služeb pro osobní a lehká užitková vozidla (včetně suboblastí) jsou relativně nízké, nedojde v důsledku uskutečnění posuzovaného spojení k podstatnému narušení či ohrožení hospodářské soutěže v těchto oblastech.

29.         Společnost AUTONOVA BRNO je dále činná v oblastech prodeje náhradních dílů, v oblastech maloobchodního prodeje nových osobních automobilů a motocyklů a ojetých osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel. Tyto činnosti však nemají souvislost s aktivitami Skupiny VIG, proto není nutné vymezovat relevantní trhy. Navíc podíly nabývané společnosti AUTONOVA BRNO v těchto oblastech jsou velmi nízké, pohybují se pod úrovní [0-5] %.

30.         Spojující se soutěžitelé působí také v oblasti zprostředkování poskytování spotřebitelského úvěru. Spojující se soutěžitelé však nejsou v této oblasti blízkými konkurenty. Společnost AUTONOVA BRNO totiž zprostředkovává spotřebitelské úvěry poskytnuté pouze za účelem pořízení silničních motorových vozidel a motocyklů, Skupina VIG však takové spotřebitelské úvěry nezprostředkovává. Oba spojující se soutěžitelé jsou navíc pouze zprostředkovateli nikoli poskytovateli tohoto produktu a podíl společnosti AUTONOVA BRNO v suboblasti zprostředkování poskytování spotřebitelského úvěru poskytnutého za účelem pořízení motorového vozidla je opět velmi nízký, neboť nepřekračuje [0-5] %.

IV. Závěr

31.         Po zhodnocení všech skutečností dospěl Úřad k závěru, že předmětné spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto rozhodl o povolení posuzovaného spojení soutěžitelů v souladu s § 16 odst. 2 zákona tak, jak je uvedeno ve výroku, a ve stanovené lhůtě toto rozhodnutí vydává.

  

Poučení

 

Proti tomuto rozhodnutí může účastník řízení v souladu s § 152 odst. 1 a 5, ve spojení s § 83 odst. 1 a § 85 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, podat do 15 dnů od jeho oznámení rozklad, o kterém rozhoduje předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Rozklad se podává u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Včas podaný a přípustný rozklad má odkladný účinek.

 

 

 

otisk úředního razítka

 

 

 

 

Mgr. Ing. Kamil Nejezchleb, Ph.D.

místopředseda

 

 

 

 

Obdrží

Mgr. Jaromír Kalužík, LL.M., advokát

HKDW HOLASEK s.r.o., advokátní kancelář

Na Příkopě 15

110 00 Praha 1

IDDS: s3ahauk

 

 

Vypraveno dne

viz otisk razítka na poštovní obálce nebo časový údaj na obálce datové zprávy

 

 

 

Právní moc: 30. 8. 2021.



[1] Skupina VIG nezprostředkovává spotřebitelské úvěry poskytované výlučně za účelem pořízení silničních motorových vozidel a motocyklů.

[2] Viz rozhodnutí vydaná ve správních řízeních sp. zn. ÚOHS-S332/2013/KS Kooperativa pojišťovna / GLOBAL ASSISTANCE a sp. zn. ÚOHS-S0755/2015/KS Allianz pojišťovna / Wüstenrot, životní pojišťovna, a Wüstenrot pojišťovna.

[3] Viz rozhodnutí vydané ve správním řízení sp. zn. ÚOHS-S332/2013/KS Kooperativa pojišťovna / GLOBAL ASSISTANCE.

[4] Viz rozhodnutí vydané ve správním řízení sp. zn. ÚOHS-S332/2013/KS Kooperativa pojišťovna / GLOBAL ASSISTANCE.

[5] Viz rozhodnutí vydané ve správním řízení sp. zn. ÚOHS-S100/2014/KS Porsche Inter Auto CZ a Porsche Immobilien CZ / AUTO Heller a AH Nemovitosti.

vyhledávání ve sbírkách rozhodnutí

cs | en
+420 542 167 111 · posta@uohs.cz